Er du ung? Bor du i en distriktskommune? Hva er viktig for deg?

Ungdommens distriktspanel vil vite hva som er viktig for deg som er ung. - Vi ønsker å finne ut hva unge mener om det å bo i en distriktskommune. Undersøkelsen er anonym, og retter seg mot ungdommer i hele landet, forteller ungdommens distriktspanel.

I store deler av Distrikts-Norge er det mangel på arbeidskraft. Ungdom og unge voksne ønsker tilgang på gode arbeidsplasser, også i distriktskommuner. En litt for stor andel ungdom faller utenfor både skole og arbeidsliv, også i distriktskommuner. Hva kan gjøres med dette?

Dette er utfordringer vi tror du er opptatt av og som vi vet Ungdommens distriktspanel er opptatt av. 10 ungdommer fra hele landet skal våren 2021 gi regjeringen 10 gode råd om framtidas distriktspolitikk.

 

Distriktskommune skjåkIllustrasjonsbilde - postkort-stativ i Skjåk. (Foto: Tone Kolaas)

 

De som skal svare trenger ikke bo, eller ha bodd i en distriktskommune for å delta. Undersøkelsen finnes i fire språk – norsk, engelsk, polsk og arabisk. De som svarer blir med i trekningen av åtte gavekort på kr 500. Det er viktig for Ungdommens distriktspanel å få mange ungdommer til å besvare undersøkelsen.

Hjelp Ungdommens distriktspanel ved å svare på spørreundersøkelsen. Du finner den her.