Håndverk+, ny møteplass for design og håndverk i Vågå

Torsdag 7. juni åpner den nye møteplassen for designere og håndverkere: Håndverk+, i Vågå. Målet er å løfte tradisjonsrikt håndverk inn i fremtiden. Arrangementet retter seg både mot bransjene og publikum, og blir arrangert for første gang 7.-10. juni i Vågå.

- Håndverk+ har som mål å skape kunnskap om og interesse for vår rike håndverksarv slik at gamle teknikker og metoder blir med videre inn i fremtiden. Det vil bety nye næringsveier, flere arbeidsplasser og spennende produkter, sier initiativtaker og interiørstylist Kirsten Visdal. 

trekrakker

Ser nye muligheter

Mange dyktige folk forvalter tradisjonshåndverk. Ved å fortolke tradisjoner, metoder og teknikker ser de nye muligheter for videreføring av håndverket. Håndverk er også design, med funksjon og estetikk som viktige grunnpilarer. Samarbeid og utveksling mellom forskjellige faggrupper er viktig. Håndverk+ skal være en slik møteplass. Designerne som er med gleder seg til å oppleve det autentiske, prøve ut materialer og teknikker i ulike håndverksfag. Samtidig vil de dele sine kunnskaper om form, profil og marked. Ved å koble yrkesgruppene sammen, ønsker vi å tilrettelegge for samarbeid som kan resultere i gode og salgbare produkter, legger Kirsten Visdal til.

tresponDesign møter tradisjon

To av dem som skal delta på Håndverk+ er fiolinmaker Ole Jakob Nordheim og designer Falke Svatun. Nordheim utøver det tradisjonelle håndverket under strenge føringer når det gjelder funksjon. Svatuns designprosjekter har ofte historiske referanser, men skal likevel føles nye og originale.

Mange publikumsarrangementer

Også publikum inviteres til å bli med på løftet. Voksne og barn som er nysgjerrige på å lære om gamle håndverk får sjansen til det på foredrag og korte drop in-kurs. Her vil deltakerne få anledning til å prøve seg blant annet som smeder, treskjærere og fletting av snorer. På salgsutstillinger kan man kjøpe produkter som er laget spesielt for anledningen.Ved siden av publikumsaktivitetene arrangeres workshops der noen av landets ypperste designere, håndverkere og produsenter møtes for å utveksle ideer og kompetanse, og for å jobbe sammen.

håndverkFremste møteplassen for håndverk og design

Visjonen er at Håndverk+ skal være den fremste møteplassen mellom håndverkere og designere i Norge, der noen av landets fremste designere og håndverkere møter produsenter og kreative medspillere. Det skal være et tverrfaglig verksted, et utstillingsvindu og en debattarena. I tillegg skal det være en opplevelse for publikum.

Arrangementet har mange støttespillere

Arrangementet er en sammenslutning av flere aktører som representerer privat næringsliv, frivillige organisasjoner og Vågå kommune. Fullstendig program og oversikt over deltakere og aktiviteter finner du her. 

Kirsten VisdalOm initiativtakeren Kirsten Visdal:

Kirsten Visdal har over tyve års erfaring som interiørstylist og kreativ konsulent. Hun jobber både for kommersielle og redaksjonelle kunder, og har et stort nettverk i bransjen. Visdal er født og oppvokst i Vågå.

Foto: Trine Hisdal og Studio Dreyer Hensley, styling: Kirsten Visdal