Innlandet viser (digital) vei! Sett av tiden fredag 24. april kl. 12:00

Gratis filmpremiere for elever og lærere. Den kulturelle skolesekken i Innlandet inviterer elever og lærere til nyskapende og heldigital filmformidling.

«Kunstig intelligens vil bli det beste som noen gang har skjedd menneskeheten. Eller det verste». Sitatet er hentet fra den brennende ferske dokumentar-filmen iHuman. Fredag 24. april kl. 12.00 kan alle elever og lærere se filmen. 

 

ihuman film dks

 

Internasjonal snakkis 

iHuman er en politisk thriller om kunstig intelligens, makt og sosial kontroll. Filmen rakk å bli en internasjonal snakkis, før den planlagte Norgespremieren i slutten av mars ble spolert av koronapandemien.

 

ihuman regissør Hessen

 

Møte med regissøren 

Som første fylke i landet, tilbyr Den kulturelle skolesekken et heldigitalt formidlingsopplegg med både filmvisning og regissørmøte. Regissør Tonje Hessen Schei innleder fra sin egen stue, filmen vises direkte, og filmviter Lars Ole Kristiansen intervjuer regissøren i etterkant med spørsmål som elever og lærere kan sende inn underveis.  

Sendes via Youtube 

Alt dette kan elever og lærere følge fra sine egne dataskjermer, eller på storskjerm i klasserommene dersom skolene skulle bli åpnet. Opplegget er helt frivillig og finner sted på DKS Innlandets Youtube-kanal fredag 24. april klokken 1200. 

Grensesprengende formidling 

Den kulturelle skolesekken i Innlandet er stolte av å kunne tilby et grensesprengende formidlingsopplegg. – Vi håper elever, lærere og skoler benytter muligheten til å bringe en film med internasjonal relevans og nedslagsfelt inn i skolehverdagen, sier Thomas Bjerke, produsent for film i Den kulturelle skolesekken i Innlandet. 

Skolene vil få mer informasjon om opplegget rett over påske. 

Om filmen iHuman 

Dokumentar-thrilleren iHuman tar oss med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker og som samfunn. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Men, hvem har egentlig kontrollen? Kunstig intelligens er blitt så avansert at vi står overfor en rekke etiske dilemmaer. Er vi i ferd med å gjøre oss selv overflødige? 

iHUMAN er den første internasjonale kinodokumentaren som viser den akselererende industriens politiske og sosiale konsekvenser gjennom møter med noen av de største pionerene i vår tid. Og hvordan sikrer vi at kunstig intelligens blir brukt i det godes tjeneste og ikke til overvåking, undertrykking og krigføring? Teknologifirmaene oppleves som de nye supermaktene, kommer teknologien til å ta strupetak på demokratiet? Menneskeheten står foran et veiskille. 

iHUMAN hadde verdenspremiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam før jul, med Edward Snowden i aftertalk. Filmen har også vært vist på en FN-konferanse i Genève, presentert på G7-toppmøtet og i EU, og skulle blitt vist på World Economic Forums "Global Technology Governance Summit" i april. 

Om regissøren Tonje Hessen Schei 

Tonje Hessen Schei er en prisvinnende filmskaper, med et klart fokus på menneskerettigheter, miljø og det skiftende forholdet mellom menneske og maskin. Hennes forrige film «Drone» vant blant annet Amanda og Gullruten for beste dokumentarfilm, Den Norske Filmfredsprisen ved Tromsø Internasjonale filmfestival, og prisen for «The most valuable documentary of the year» ved Cinema for Peace i Berlin. 

 

ihuman regissør

 

Om filmviter Lars Ole Kristiansen 

Lars Ole Kristiansen har mottatt Norsk kritikerlags hederspris, er redaktør for det anerkjente filmmagasinet Montages, og har gjennom flere år besøkt skoler i Oppland med ulike filmproduksjoner i regi av Den kulturelle skolesekken. 

Opplegget utvikles av Thomas Bjerke, produsent for film i Den kulturelle skolesekken i Innlandet. 

Ved spørsmål om opplegget, ta kontakt med Thomas Bjerke 

Mail: thomas.bjerke@innlandetfylke.no 

Mob: 93093379