Rune Holme ny leder for DKS - Den kulturelle skolesekken i Innlandet

Det er nytt år. Hedmark og Oppland har vært ett fylke – Innlandet - i ett år. Store deler av fylkeskommunens virksomheter er omorganisert og sammenslått, utredninger har vært bestilt, faglige diskusjoner gjennomført, konklusjoner trukket og ny organisasjon for DKS (Den kulturelle skolesekken) Innlandet besluttet. Og ikke minst: Ny leder ansatt. Han heter Rune Holme og trådde sine barnesko i Brumunddal.

«…ska det vara, ska det vara Brumunddøl…», sang Patriot-Paula i Prøysens vise. Om ansettelses-komiteen i Innlandet fylkeskommune nynnet på samme visen da de skulle ansette ny DKS-leder, er ikke godt å si. Fakta er likevel at Rune Holme er brumunddøl med fartstid fra både Trøndelag, Oppland og Hedmark.

Bred erfaring fra kultursektoren

Til jobben som leder av DKS i Innlandet fylkeskommune kommer Holme fra jobb som rådgiver ved fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved Høyskolen i Innlandet. Og som utdannet klassisk gitarist fra NTNU - Institutt for musikk i Trondheim, studier ved Copenhagen Business School og lang bakgrunn og erfaring som leder, musiker, lydmann, freelancer, administrator, arrangør, produsent, kulturrådgiver og styreleder / styremedlem i en rekke sentrale kulturinstitusjoner – er han godt skodd til nye oppgaver i DKS Innlandet.

Ser frem til samarbeid

Rune Holme er en klok mann og avviser på det sterkeste å komme med noen programerklæring for sin nye lederrolle. – Jeg gleder meg veldig, sier Holme og er så blid i stemmen at det er umulig å ikke tro på ham.

– Jeg går til jobben med stor ydmykhet og med en klar oppfatning av at her kommer jeg til å møte dyktige medarbeidere og kollegaer med stor kompetanse og mye erfaring. Det blir spennende, og jeg er veldig klar over at jeg har mye å lære.

– Men jo, én programerklæring kan jeg komme med: Jeg håper at jeg som leder skal bidra til at det skal være motiverende og morsomt å gå på jobb. Hver dag! Øvrige planer skal jeg legge sammen med staben i «nye» DKS-Innlandet, understreker Holme.

DKS - en nasjonal ordning

Den kulturelle skolesekken er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur hvert år. Fra og med 1. januar 2021 er Den kulturelle skolesekken i Hedmark og Oppland samlet i én seksjon i Kulturavdelingen Innlandet.

Rune Holme starter som leder av DKS Innlandet 15.mars 2021.

.