Tåspiss i Valdres med Valdres Sommerballett

Du tror det nesten ikke før du selv ser det! Ute møter du en alminnelig skolebygning i Valdres. Ikke noe galt med den, men ikke noe mer heller. Men inne! Gå inn i gymsalen og du havnet i noe som til forveksling kunne vært Bolshoi-ballettens skole. Her regjerer Valdres sommerballett med grasiøse bevegelser, oppsatt hår, tåspiss, piano-akkompagnement, provisoriske balletbarrer og et team av internasjonale toppdansere og pedagoger som instruerer dansetalenter fra inn og utland!

Valdres sommerballett er en sommerskole som underviser i klassisk ballett og som samarbeider med Valdres sommersymfoni. Sommerskolen er drevet av Den Norske Ballettskole & Academy (DNBS&A). Daglig leder for DNBS&A, Irene Aarset Jansson, forteller at flere av elevene ved Valdres sommerballett allerede har mottatt prestisjetunge internasjonale priser.

Valdres sommerballettNivået er høyt og på sommerskolen skal de videreutvikle sitt talent sammen med en imponerende stab av internasjonale topp-pedagoger. I løpet av ukene i Valdres skal de også – sammen med deltagerne på Valdres sommersymfoni – sette opp en felles forestilling med Peer Gynt.

valdres sommerballettMen ikke nok med det; daglig leder ved DNBS&A, Irene Aarset Jansson, forteller at de ønsker å etablere seg med helårlig tilstedeværelse i Valdres. De har derfor spennende planer for lokalet der de denne sommeren har festivalkontor, den gamle Stasjonsbygningen i sentrum av Fagernes. – Her skal det spire av liv som kranser om kunst og kultur, og under ukene til Sommerballetten er det «forestillinger» hver eneste dag og et naturlig samlingspunkt for de som vil nyte kunst og kultur i vid forstand, sier Jansson.

Alle foto: Thomas Bjerke