Vazelina Bilopphøggers vant Fylkeskulturprisen

Fem fyrer med ved som har Vond rygg, såre knoker og Surfbrett på Feil side tå Mjøsa. Vi gratulerer!

Det var god stemning på Gjøvik da Vazelina Bilopphøggers vant Fylkeskulturprisen 2022. - Klikk for stort bildeDet var god stemning på Gjøvik da Vazelina Bilopphøggers vant Fylkeskulturprisen 2022. IFK/Frøydis Haug Det var ingen tvil om hvem som fortjente den aller første fylkeskulturprisen.

 – Jeg er trygg på at innlendinger i nord og sør, øst og vest nikker samtykkende til valget juryen har landet på, sa fylkesordfører Even Aleksander Hagen da han delte ut prisen fredag kveld. 

– Her snakker vi om ekte multikunstnere som har markert seg i alt fra revy og show til TV og tegneserie, men ikke minst musikken som har fenget stadig nye generasjoner.

Enestående i sin genre

Juryen, ledet av Kjertin G. Lundgård, sparte heller ikke på superlativene i sin begrunnelse: 

Årets prisvinnere er enestående i sin genre. Gjennom førti år har de gitt oss musikk som er «Bedre hell’ æll medisin» og lært oss at «Det beste i livet er gratis» . For på et «raudstripet surfbrett i kryssfinèr»  har de surfet seg inn i hjertene til hele Norges befolkning!

Fornøyde prisvinnere

Eldar Vågan holdt takketale på vegne av bandet. Fra venstre Bjørn Berg, Viggo Sandvik, Kjetil Foseid, Jan Einar Johansen, Arnulf Paulsen og Eldar Vågan. - Klikk for stort bildeEldar Vågan holdt takketale på vegne av bandet. Fra venstre Bjørn Berg, Viggo Sandvik, Kjetil Foseid, Jan Einar Johansen, Arnulf Paulsen og Eldar Vågan. IFK/Frøydis Haug Eldar Vågan tok imot prisen på vegne av hele bandet.

– Dette var jo en overraskelse for oss kara som stort sett driver med tull, sa Vågan i sin takketale, før det glapp ut av ham at de nå kanskje måtte holde på i 40 år til. 

Arnulf Paulsen, Viggo Sandvik, Jan Einar Johansen, Bjørn Berg og Kjetil Foseid var også til stede i Gjøvik kino for å motta hyllesten. Og siden Vazelina har holdt koken oppe gjennom førti år, er det flere enn Fem fyrer med ved som skal ha en liten bit av prisen. Eldar Vågan fikk med seg 20 innrammede diplomer til utdeling.

Musikk hele helga

Prisen ble delt ut under åpningen av bransjetreffet Innpuls på Gjøvik kino. Innpuls arrangeres av Musikk i Innlandet denne helga, og byr på hele 26 konserter av musikere fra Innlandet.

Les mer om Innpuls på deres nettsider.

Fylkeskulturprisen

  • Elementer fra diplom til Fylkeskulturprisen 2022 - Klikk for stort bildeÅrlig pris som deles ut for første gang i år.
  • Deles ut av Innlandet fylkeskommune. Juryen er hovedutvalg for kultur.
  • Vinneren skal være en ambassadør på vegne av fylket.
  • Kan gis til enkeltpersoner, kulturprodusenter-/arrangører, organisasjoner, bedrifter, utviklingsaktører og samfunnsaktører som har bidratt til gode kulturopplevelser eller bidratt på andre måter.
  • Prisen består av 100 000 kroner og et kunstverk.
  • Årets kunstverk er laget av Kari Håkonsen i Klart glass.