Korona-pandemien har gitt kultur, næring og frivillig sektor mange utfordringer. Derfor har det offentlige, banker og fond opprettet en rekke søknadsordninger som kan gi noen muligheter for dem som har måttet avlyse arrangementer og kanskje også mistet betydelige inntekter.
Illustrasjonsbilde - La deg inspirere til å fly avgårde og søke støtte og benytte alle de mulighetene du mener passer din virksomhet. Kanskje du både kan få dekket noe tapt fortjeneste og samtidig få støtte til å utvikle nye måter å arbeide på? (foto: Tone Kolaas)
Vi har forsøkt å samle de mest relevante ordningene for Innlandet her, men garanterer ikke at listen er uttømmende. Det kan finnes lokale ordninger i tillegg, eller flere søknadsmuligheter fra fond og banker. Vi setter i så fall stor pris på om vi blir varslet slik at vi kan informere om de mulighetene også.
Formålet med denne ordningen er å kompensere tap av billettinntekt og deltakeravgift og merutgifter ved avlysning, stenging eller utsettelse av arrangementer i kultursektoren som følge av pålegg eller råd gitt av myndighetene i forbindelse med COVID-19-utbruddet.
MER INFORMASJON OG SØKNADSSKJEMA FINNER DU HER OG HER.
Formålet med denne ordningen er å kompensere tap av billettinntekt og deltakeravgift og merutgifter ved avlysning, stenging eller utsettelse av arrangementer i frivillighets- og idrettssektoren som følge av pålegg eller råd gitt av myndighetene i forbindelse med COVID19-utbruddet.
MER INFORMASJON OG SØKNADSSKJEMA FINNER DU HER OG HER.
Formålet er å bygge opp under og stimulere til kreativitet og eksperimentering i møte med de begrensingene som legges i forbindelse med koronaviruset. Utlysningen skal både bidra til kunst- og kulturopplevelser for varierte målgrupper, legge til rette for at det reflekteres rundt den situasjonen koronautbruddet har gitt, samt stimulere til utvikling av arbeidsmåter, formidlingsplattformer og ulike former for publikumsdeltakelse.
MER INFORMASJON OG SØKNADSSKJEMA FINNER DU HER:
Formålet er å bidra ekstraordinært til prosjekter som kan sikre ytringsrommene, utvikle nye ytringsarenaer og bidra til en levende og vital offentlighet. Ekstrautlysningen er ment å støtte prosjekter som er relatert til situasjonen som koronakrisen skaper, der alle fysiske arrangementer er avlyst og det må finnes nye måter å gjennomføre og formidle tiltak innen kunst, kultur og samfunnsdebatt for å sikre en levende offentlighet.
MER INFORMASJON OG SØKNADSSKJEMA FINNER DU HER.
Virksomheter som har minst 30 prosent omsetningsfall (20 prosent for mars, 30 prosent for april og mai) som følge av virusutbruddet, får kompensasjon fra staten. Størrelsen på kompensasjonen vil avhenge av hvor mye omsetningen har falt, størrelsen på foretakets uunngåelige faste kostnader og hvorvidt foretaket er pålagt å stenge av staten. Ordningen vil i utgangspunktet gjelde for mars, april og mai, og utbetalingene vil skje etterskuddsvis basert på faktisk omsetning i de aktuelle månedene.
MER INFORMASJON OG SØKNADSSKJEMA FINNER DU UNDER HER:
Informasjon og søknadsskjema på Skatteetaten fra 17. april
Mer om ordningen på Musikkhjemmekontoret.no
Kalkulator (utviklet av KPMG) – hvor mye kan du få?
NAV sikrer deg inntekt på 80% av gjennomsnittsinntekten din de siste tre årene. Maksgrensen er på ca 600 000 kr i året, og tiltaket slår inn den 17. dagen uten inntekt. De 16 dagene før skal løpe fra 16. mars. Dette betyr at dagene man tidligst kan få kompensasjon for begynner 1. april. Betalingen vil utbetales etterskuddsvis, måned for måned. Du kan med andre ord søke om kompensasjon for april i begynnelsen av mai.
MER INFORMASJON OG SØKNADSMULIGHETER FINNER DU HER OG HER.
Norsk filminstitutt – for filmbransjen
Mediebransjen – korttidskonsesjoner – driv-in-kino
Inntektssikring til selvstendig næringsdrivende og frilansere
Bruk av omsorgsdager og annen informasjon fra NAV
Innlandet fylkeskommune – støtte til bioøkonomi, teknologi, industri og kreative næringer
Kulturrom med syv millioner til ekstra tiltak
Music Norway krever ikke tilskudd tilbakebetalt
Musikkhjemmekontoret – et sted med MYE informasjon – selv om du ikke er musiker
Informasjon om diverse ordninger fra fagforeningen Creo – forbundet for kunst og kultur
Vis mer