Line Bøhmer Løkken - Water Matter

Line Bøhmer Løkken (f.1970) fra Vågå bor og arbeider i Oslo. Hun har tilknytning til Lillehammer fra ungdomstida i Vågå og gjennom ett år på tegning, form og farge på Nybu videregående skole. Hun er blant annet utdannet fra Högskolan för Fotografi och Film ved Göteborgs Universitet.

Om verket - Water - Matter

Løkkens utstilling Water - Matter på Lillehammer Kunstmuseum består/har bestått av et antall fotografier på vegg og en publikasjon tilgjengelig i utstillingslokalet. Med en fot i vannforskning og en i kunsten har Løkken dokumentert vannets reise fra de innerste breene i Jotunheimen til Mjøsas bredder med et undervannskamera. Hun fremstiller både det hemmelighetsfulle og det sårbare; hvordan koloritten endres som resultat av sammensetning av partikler, alger, kjemiske stoffer og mikroorganismer. Løkkens kunstneriske utforskning baserer seg på egne poetiske skildringer kombinert med dokumentasjon av en mer vitenskapelig tilnærming til vann. Hennes verk viser et engasjement for vann som konkret ressurs, farene ved privatisering av vannressurser og forurensing; på søk etter vannets hemmeligheter og med et ønske om å dokumentere det udokumenterbare.

Utstillingen på Lillehammer Kunstmuseum ble vist i perioden 14.9. -21.10.2018. Publikasjonen, Skygger i vann, ble vist på et event i Mjøssamlingene på Minne i Eidsvoll den 10.9.2018 og vil ellers bli distribuert i alle kommunene rundt Mjøsa på forskjellig vis.

Hjemmesiden til Line Bøhmer Løkken her.