Felles UKM i Innlandet for første gang

I helgen braker det løs med 270 ungdommer på kulturfestival!

Ungdom som jubler foran en scene - Klikk for stort bildeUKM i Innlandet Jessica Gallimore To av fylkets virkelige store kulturhus skal tas i bruk når ungdommer fra hele Innlandet inntar Hamar, nemlig Vikingskipet og Hamar kulturhus. 

Sceneprogrammet

Det er tre forestillinger i helgen 14.–16. april, som er åpne for publikum. 

Se programmet for UKM

Å samles er det viktigste

Ungdommene skal vise frem sine egne kunst- og kulturuttrykk, i alle sjangre, både på og utenfor scenen i Hamar kulturhus. Det skal danses, spilles musikk, filmes og fremføres teater. Noen deltar med visuell kunst, andre som konferansierer. Variert blir det.

Selv sier ungdommene:

Det viktigste er å samles og være på denne store møteplassen sammen og skape nye kulturopplevelser og vennskap. 

Tid og plass til å henge sammen

KUP - kreative unge produsenter UKM - Klikk for stort bildeKUP - kreative unge produsenter UKM UKM Innlandet Ungdommer er selv med i planleggingen og gjennomføringen av festivalen, i gruppen som kalles KUP, kreative unge produsenter.

De har gitt tydelig uttrykk for at festivalen ikke må være tettpakket med program, men at man også skal ha tid til å bare henge. I Vikingskipet, som er området hvor man sover og slapper av mellom aktivitetene, har de derfor laget egne soner og områder hvor man kan møtes og være sammen. 

I tillegg til sceneprogrammet skal ungdommene delta på verksteder. De får også noen programposter spesielt rettet mot dem, som ikke er åpne for andre. Stand up-komikeren Hallvard Dyrnes er en av disse. 

Følg med på nettsidene til UKM

Selv om man ikke har innpass til alt, kan man følge med på en del av hva som skjer i helgen via nettsidene til UKM. En egen nettredaksjon som består av ungdommer legger ut og skriver saker, og nettsiden oppdateres hele helgen.

Gå til nettsiden til UKM Innlandet