Ny leder for Østnorsk filmsenter

Maria Kluge (38) er ansatt som ny daglig leder for Østnorsk Filmsenter AS.

Maria Kluge er ny leder av Østnorsk filmsenter - Klikk for stort bildeMaria Kluge ny daglig leder for Østnorsk filmsenter AS Østnorsk filmsenter AS Kluge overtar etter Terje Nilsen (68), som til sommeren går av med pensjon etter utløpt åremål og nærmere 8 år i stillingen.

- I Maria Kluge får Østnorsk filmsenter en kunnskapsrik leder, som kjenner film- og spillbransjen i Innlandet svært godt, sier Tove Gulbrandsen, styreleder i Østnorsk filmsenter.

Erfaren leder

Kluge har vært produksjonsrådgiver, informasjonsmedarbeider og hatt ansvar for talentsatsingen på filmsenteret siden 2012. Hun har også spesialisert seg på grønn filmproduksjon, og er sertifisert som Green Consultant.

Maria Kluge har Master i medievitenskap og har utover utdannelsen bred erfaring fra det audiovisuelle feltet. Opprinnelig kommer hun fra Tyskland, men har bodd i Norge siden 2008. Maria Kluge tiltrer 1. juni.

- Styret i Østnorsk Filmsenter er svært tilfreds med ansettelsen, går det fram av en pressemelding fra filmsenteret.

Bærekraft og samarbeid i fokus

- Jeg ser frem til å jobbe med en faglig sterk bransje i vekst, som er fremtidsrettet og proppfull av spennende prosjekter, uttaler Maria Kluge.

- I min nye rolle som daglig leder skal jeg bygge videre på samarbeid på tvers av regioner og stimulere til en bærekraftig utvikling av film- og spillbransjen i Innlandet, avslutter Kluge.

Les mer om Østnorsk filmsenter AS