Skal plasseres ut
Vingnesbrua er beredskapsbru for dagens E6, og planen er at alle benkene skal på plass etter at ny E6 er ferdig.
Nå er det bare Lillehammer kommunes benker og blomsterkasser som er plassert ut på brua. Alle benkene fjernes i vinterhalvåret på grunn av snøbrøyting.
Rett linje rundt kloden
Vingnesbrua tegner opp en rett linje i landskapet, en linje som i verket Inverted Bridge har blitt forlenget og strukket rundt kloden.
Langs denne alternative ruta fra Vingnes til Lillehammers østside, har kunstnerne sporet opp benker fra ulike steder i verden og gjenskapt disse, for plassering på Vingnesbrua.
Sju benker
Med sine sju benker fra avsides steder langt fra den globale allfarvegen, skal Inverted Bridge invitere like mye til en mental reise som en utforsking av designkonsepter og standarder. Tittelen Inverted Bridge snur om på forestillingen om brua som en måte å skape forbindelse mellom to ytterpunkter.
Gjennom å gå motsatt veg og følge denne alternative reisen fra Vingnes og Lillehammers østside, har kunstnerne samlet et vilkårlig utvalg benker fra steder som de færreste kjenner til:
- Azapa i Chile
- Tp. Mong Cai i Vietnam
- Caroebe i Brasil
- Poso i Indonesia
- Dornach Chapel i Skottland
- Dolphin Sands i Tasmania
- Semei i Kazakhstan
En slags verdensutstilling i miniatyr
Benkene skal plasseres langs hele den horisontale delen av Vingnesbrua. Med sin varierende utforming og materialbruk vil de danne de en slags verdensutstilling i miniatyr. Det lavmælte og nedtonede ved verket står i kontrast til benkenes individuelle uttrykk, og deres gjensidig eksotiske og underliggjørende relasjon til hverandre.
Inverted Bridge skal koble Pilegrimsleden og Lillehammer til verden ved å synliggjøre historier knyttet til det lokale, og til global samhandling og utveksling.