Astrid Groseth
Astrid Groseths kunstnerskap består av dansekunst, koreografi, og kunstnerisk ledelse av tverrfaglige verk. Hun utforsker kunstneriske forskningsspørsmål knyttet til natur, væren, kroppslig forankring, arbeidsmetode, og bærekraftig familie-, hverdags-, og jobbliv. Virket er farget av utdanningen og arbeidserfaringen til Groseth, som krysser faggrensene. Hun forsøker å initiere, skape og lede prosjekter hvor hele mennesker har plass, det være seg både skapere, utøvere og publikum.
Visjonen
Visjonen til Groseth, som dermed også kunstnerresidensen også er forankret i, er å ha en kunstpraksis med dyp respekt og ydmykhet for naturen, et sterkt fokus på likeverd, diplomati, demokrati, og at kunsten kan speile livets omskiftelighet. Utdannelsen hennes har vært ved Spin Off forstudium i dans, Den norske balletthøyskole (bachelor i samtidsdans og pedagogikk) og NTNU (master i rådgivningspedagogikk). Sistnevnte studium hadde emner fra veiledning, pedagogikk, psykologi, ledelse og filosofi. Hun har i tillegg gjennomført Spesialistutdanningen på RBUP Øst og Sør (Regionsenter for barn og unges psykiske helse).
Groseth har mottatt Statens kunstnerstipends diversestipend (2022), stipend for etablerte kunstnere fra Innlandet fylkeskommune (2021 og 2022), kunstnerstipend fra Hedmark fylkeskommune (2019), skrivestipend fra Scenekunst.no og Danseinformasjonen, Henning Børresens stipend til unge kunstnere, Statens kunstnerstipend for nyutdannede kunstnere, og Oslo bys utmerkelse for fremragende prestasjon.
Prosjekter
Verk hun har vært delaktig i eller ledet, er blant annet vist på Trænafestivalen, Klevfos industrimuseum, Kunsthall Oslo, Bærum kulturhus, Arktisk kultursenter og Riksscenen. Hun har skrevet dansekritikk av arbeid vist på Riksteateret og Hennie Onstad kunstsenter via Scenekunst.no. Tidligere har hun vært styremedlem av SIB; Skisser i bevegelse på Hamar. Groseth er styremedlem i DansINN; et regionalt kompetansesenter for dans i Innlandet. Hun har siden 2009 jobbet deltid i både PP-tjeneste og Psykisk helsevern for barn og unge (BUP).
Det langsiktige målet
Det langsiktige målet i Groseths kunstneriske arbeid er å skape ny norsk dansekunst som berører og skaper bevegelse, balanse og ringvirkninger lokalt, nasjonalt og internasjonalt.